Dakpanplaten | Toes Montage
NL EN

dakpanplaten

/media/thumbs/cache/10541e7fbcad8fc2dd16efb019835a6a_686.jpg

Voor de recreatie, woningbouw, nieuwbouw en renovatiemarkt levert en monteert Toes Montage enkele soorten dakpanplaten.

Dakpanplaten

Dit zijn geprofileerde metalen platen in de vorm van dakpannen. Deze platen kunnen exact op lengte worden geproduceerd. Dakpanplaten kunnen worden geleverd in 5 standaard kleuren en er is een ruime sortering zetstukken en bevestigingsmateriaal aanwezig voor de afwerking van de daken.    

KAMI dakpanplaten: De enige echte bezande stalen dakpanplaat

Het is een tot dakpan gevormde plaat die gelakt is met vier coatinglagen van primer, polyesterlak en twee laklagen met tussenliggend kwartszand. Daarna wordt de plaat onder een temperatuur van 250°C in de oven ingebrand om de coating haar extreme duurzaamheid te geven. Het resultaat is een plaat die met zand is afgewerkt en daarom sterke overeenkomsten vertoont met een dakpan. De randen zijn afgewerkt met lak.

Volgens KAMI, de fabrikant van deze dakplaat, is er geen enkele andere concurrent op de markt die met zand bedekte dakpanplaten maakt in lange lengtes. Vergeleken met de traditionele dakpan welke soms meer dan 40-50 kg/m² wegen, heeft deze dakplaat een gewicht van ongeveer 5 kg/m² bij een plaatdikte van 0,5 mm en slechts 10 kg/m² voor de 0,85 mm dikke plaat. Deze drastische gewichtsbesparing geeft aanzienlijke voordelen bij het ontwerp van de totale dakconstructie.

Sandwich dakpanelementen

Dit zijn geisoleerde elementen welke een dakpan aanzicht hebben. Voordelen zijn

  • grote overspanningen
  • zeer snelle montage
  • grote isolatiewaarden
  • onderzijde uitgevoerd in een strak wit uiterlijk