Webshop Offerte aanvragen
(0) 224 21 65 18

Loftwoning

Loftwoning

Project:

Uitbreiding loftwoning Zunderdorp

Opdrachtgever:

Hecon Groep

Omschrijving:

Binnen enkele weken zal Hecon starten met omtoveren van een oude schuur tot loftwoning in Zunderdorp. Het gaat hier om een uitbreiding volgens het design en build-concept van Hecon, het 5D stappenplan.
‘Een bijzonder project omdat het oorspronkelijke gebouw blijft staan, de uitbreiding wordt er overheen gezet’ aldus Oscar Koch van Hecon. Wanneer het project klaar is zal de bestaande bebouwing tot het interieur behoren. De hele loftwoning wordt bekleed met een verticale golfplaat door Toes Montage B.V. Het is ongebruikelijk om deze platen verticaal te plaatsen maar dat geeft juist een extra cachet aan de woning. De gevels van de schuur worden uitgevoerd in hout om de traditionele roots van het project een wezenlijk onderdeel van het eindresultaat te laten zijn. De gevels van de schuur zijn lichter en contrasteren qua kleur met loftwoning dat de aparte functies benadrukt.

Aangezien de wijzigingen in het bestaande gebouw zeer ingrijpend zijn hebben Hecon en haar ketenpartners, waaronder Toes Montage B.V., ervoor gekozen het hele complex opnieuw te tekenen in een 3D BIM-model.

Werkzaamheden Toes Montage B.V..:

Engineering, levering en montage van de  geisoleerde dakconstructie (Rc=5,5 m2/kw) van de woning en de schuur.

Golfplaatprofielafwerking van de gevels en het dak van de woning.

Tevens verzorgt Toes Montage de isolatie en dakbedekking ter plaatse van de kilgoten.

Zie ook:

 http://www.hecongroep.nl/Bouw-loftwoning-in-Zunderdorp.html