Webshop Offerte aanvragen
(0) 224 21 65 18

Uitbreiding bedrijfspand Jopen

Uitbreiding bedrijfspand Jopen

Project:

Uitbereiding brouwerij Jopen te Haarlem

Opdrachtgever:

Hecon Groep

Omschrijving:

In Haarlem staat de Jacobskerk, die 2010 is omgebouwd tot een café-restaurant, genaamd de Jopenkerk. In die kerk brouwen en lageren ze de diverse soorten Jopenbier. De productie van deze bieren neemt toe waarmee Jopen een van de snelst groeiende onafhankelijke bierbrouwerij van Nederland is. Binnenkort hoopt men 30.000 hectoliter bier te produceren wat gelijk staat aan bijna tien miljoen flesjes bier.

Op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem staat de opslaghal voor hun bier en naast deze hal ligt een te open terrein. Jopen wil er meerdere tanks, een verwerkingsruimte, een krattenwasser, een flessenopslag en een bottellijn plaatsen. Om alles te kunnen huisvesten is er een uitbreiding van zo’n 2.300 m2 vloeroppervlakte nodig.

Binnenkort zullen we starten met de werkzaamheden voor de uitbreiding. De palen en funderingsbalk van een oude bedrijfshal, die op deze plaats stonden, zullen worden gebruikt voor de uitbreiding van de brouwerij. Tijdens de bouw, die ongeveer 16 weken zal duren, zal men ook de productielijn en tanks in het in aanbouw zijnde pand hijsen en monteren.