Webshop Offerte aanvragen
(0) 224 21 65 18

Houten gevelbekleding

Natuurlijke uitstraling

Entree Sciencepark Amsterdam

Houten gevelbekleding

Ook één van de meest traditionele manieren van gevelbekleding past Toes Montage BV regelmatig toe, namelijk hout. Er bestaan een scala aan soorten, kleuren, structuren waaruit  kan worden gekozen.

Uiteraard werken wij altijd met milieuvriendelijk hout, dat wil zeggen FSC gekeurd hout.

Gevelbekleding vormt de buitenste schil van een gebouw en is daardoor niet alleen beeldbepalend, maar beschermt ook de achterconstructie tegen weer en wind. Hout is voor deze toepassing een veelgebruikt materiaal. De bekleding is opgebouwd uit geprofileerde, meestal aaneengesloten houten delen, maar ook een open variant van niet-aaneengesloten delen is mogelijk. De delen kunnen allerlei vormen en maten hebben en worden doorgaans horizontaal of verticaal geplaatst. De profielen zijn van diverse houtsoorten te maken en zijn naar wens niet, semi-transparant of dekkend af te werken.

 

Wij adviseren, engineeren, leveren en monteren

Vele houtsoorten zijn bruikbaar voor de toepassing gevelbekleding. Een aantal criteria spelen bij de keuze een rol. Bij voorkeur dient de gekozen houtsoort een grote weerstand tegen houtaantasters, ofwel een hoge natuurlijke duurzaamheid te hebben of moet deze goed te verduurzamen zijn.

Een tweede selectiecriterium is de vormstabiliteit van de houtsoort. Deze dient bij voorkeur vormstabiel te zijn zodat wisselingen in het houtvochtgehalte niet tot overmatige vervormingen leiden.

Vanzelfsprekend spelen bij de houtsoortkeuze ook het uiterlijk, de afwerkbaarheid, de leverbaarheid, de beschikbare afmetingen en de prijs een rol.